Wednesday, April 04, 2007

Work Kills


Εψάχνα να βρω το μπελά μου και τελικά τον βρήκα. Το αφεντικό μου με έστειλε για δουλειά στο Λίβανο. Τώρα όμως που δεν έχει πόλεμο θα ασχοληθώ με το promotion του Σαρμπέλ (ποιητική αδεία που δημιουργεί αριστουργήματα).

Πρέπει να κερδίσω την εμπιστοσύνη των απαιτητικών Λιβανέζων συναδέλφων μου. Διασχίζω τους διαδρόμους με λευκά χαρτιά και άδεια ντοσιέ. Έτσι τους δίνω την εντύπωση ότι είμαι κάποιος σπουδαίος manager αλλά εγώ πάω στην καφετέρια. Μετά περνάω με την οικονομική εφημερίδα a la bratseta. Μένουν όλοι με το στόμα ανοικτό και εγώ με τη μύτη κλειστή. Πάω για χέσιμο.

Είμαι εξοπλισμένος με πλούσιο λεξιλόγιο. Από περιοδικά με υπολογιστές ή άλλα επιστημονικά περιοδικά. Χρησιμοποιώ αυτές τις λέξεις κυρίως στις συζητήσεις με το αφεντικό μου. Δεν έχει σημασία να με καταλάβουν, σκοπός είναι η δημιουργία εντυπώσεων. Όταν υπάρχει αρκετός κόσμος γύρω μου, ρίχνω ένα βαθύ αναστεναγμό και δίνω την εντύπωση ότι βρίσκομαι υπό μεγάλη πίεση. Είναι όλα βάση σχεδίου.

Χρησιμοποιώ υπολογιστές για να φαίνομαι απασχολημένος. Στέλνω προσωπικά e-mail, κάνω chat και γενικά οτιδήποτε που δεν έχει σχέση με τη δουλειά. Εάν κάποτε με πιάσει το αφεντικό μου στα "πράσα" -που θα με πιάσει- θα του πω ότι ασχολούμαι με κάποιο νέο software για να γλυτώσει η εταιρία Sarmpel Promo χρήματα.

Είναι ήδη αργά. Πρέπει να φύγω. Τι καλύτερο απ`το να περάσω μπροστά από την πόρτα του αφεντικού και να δει τη σκιά μου να χάνετε;


5 comments:

Κατουρημένη ποδιά said...

ο παλιός καλός λαζίνιο..

από σένα άρχισα να μπλοκάρω, από σένα θα σταματήσω..

υγ. ευχαριστώ για το λινκ, αρχίζω αμέσως να προβάρω το "8a ti sfaksw" των rolling stones..

kabamaru said...

Pws vlepoun oi livanezoi ton Sarbel? Exei pithanotites gia kati kalo?
Kane kamia antapokrisi

Kalo pasxa!!

patsiouri said...

Ναί, είναι αλήθεια, όταν δέ σε καταλαβαίνουν σε περνάνε για μορφωμένο και για έξυπνο, στάνταρ!

Φιλάκια στον geia sou Maria και na mh gurisei an tou aresei ekei pes tou!

Tertuliano Máximo Afonso said...

Αυτό το Sarmpel τι προϊόν είναι ακριβώς;..

lazinio said...

katourimene το ξερα ότι ήσουν metal τυπος.

kabamaru εθνικός ήρωας είναι εδώ ο δικός σου. καλό πάσχα!

patsiouri άμα είσαι image maker :)

tertuliano υποπροιόν υποκουλτούρα και γενικά υπό..