Friday, January 12, 2007

Το χρονικό ενός χτυπήματος

Την Αμερικανική Πρεσβεία στο κέντρο της Αθήνας χτύπησαν μετά από 11 χρόνια και πάλι τρομοκράτες και όλοι μιλάνε για αναγέννηση της 17Ν, της Cosa Nostra, της ερυθράς ταξιαρχίας, του Ολυμπιακού στο μπάσκετ και της Pizza Roma.

Ο δράστης ήταν στραβός αφού δεν σημάδεψε σωστά και πέτυχε τις τουαλέτες με αποτέλεσμα να σκάσει ο βόθρος και να γεμίσει ο τόπος σκατά. Αυτός μάλλον ήταν ο σκοπός του. Διέφυγε πεζός ή με αμάξι ή με μηχανή μεγάλου ή μικρού κυβισμού. Ακούστηκε ότι διέσχισε την οδό Λαμψάκου ανάποδα αλλά μπορεί και όχι. Έτσι καλύπτουμε όλα τα πιθανά σενάρια και μετά θα λέμε ότι πέσαμε μέσα. Χέσε μέσα.

Η Ελληνική Αστυνομία με αρχηγό τον Μαγκάιβερ μάζεψε προσεκτικά αποτσίγαρα, πυρίτιδα, τσίχλες, τρίχες, σκόνη και θρύψαλα για να βρει το DNA του δράστη. Είμαστε πολύ μπροστά μιλάμε. Στη συνέχεια χτένισαν τις γύρω περιοχές με συχνές στάσεις για καφέ και ντόνατς. Οι 13 κάμερες τις περιοχής κατέγραφαν τις γυμνές γειτόνισσες του πρέσβη και έστελναν αμέσως την εικόνα στο CNN που είναι τσοντοκάναλο.

Ο Νίκος Ευαγγελάτος εμφανίστηκε με κράνος, στολή, όπλο σαν αυτό που έγινε το χτύπημα και στρατηγούς εν αποστρατεία που είχαν ξεμείνει εκεί από το σκάνδαλο με το παραστρατιωτικό κύκλωμα. Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι ο Καραμανλής είναι πολύ θυμωμένος με τον Πολύδωρα για το όλο θέμα. Θα του πάρει το διαρκείας του Παναθηναϊκού και ίσως να μην τον καλέσει στο συνέδριο τον Ιούνιο. Για το πρώτο ο Πολύδωρας θα βάλει τα δυνατά του για να λύσει το πρόβλημα. Το ρεπορτάζ βέβαια δεν έμεινε εκεί. Βρήκε τα παρατσούκλια των δραστών. Όπως τους φωνάζουν δηλαδή οι άλλοι τρομοκράτες στο καφενείο. Καθηγητής είναι ο αρχηγός. Βομβιστής ο βομβιστής. Γρήγορος αυτός που πυροδοτεί τη βόμβα και τρέχει. Τι πρωτότυπα.

Για το θέμα έκαναν δηλώσεις ο Κουφοντίνας, οι αδερφοί Ξηροί καρποί, ο Σάκης Αρναούτογλου και ο Λορένσο Φερέρ.

No comments: