Wednesday, December 27, 2006

Αλέξανδρος ο Μακεδών

Το ενδεχόμενο της μετονομασίας του αεροδρομίου των Σκοπίων σε «Αλέξανδρος ο Μακεδών» εξετάζει η κυβέρνηση του ΠΓΔΜ, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ. Παράλληλα θα ονομάσει "Βουκεφάλα" το πρώτο αεροπλάνο που θα προσγειωθεί εκεί και "Πέρσες" όλους τους υπαλλήλους του αεροδρομίου.

Ύστερα από εισήγηση του διευθυντή του αερολιμένα των Σκοπίων στους υπουργούς Μεταφορών και Δικαιοσύνης και Κουτοπονηριάς, συζητείται το θέμα να πάρει το αεροδρόμιο το όνομα του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Επίσημη αντίδραση δεν υπάρχει από την ελληνική πλευρά, που έχει συνηθίσει να ανοίγει τα πόδια της, καθώς εκτιμάται ότι αυτό θα έδινε μεγαλύτερη έκταση στο θέμα από αυτή που έχει στην πραγματικότητα, ωστόσο το περιστατικό χαρακτηρίστηκε ως «δυσάρεστο γεγονός» από τους διπλωματικούς κύκλους και συνέχισαν να τρώνε τα Ferrero Rocher τους.

Ο νομάρχης Θεσσαλονίκης, τραγουδιστής και παντογνώστης, Παναγιώτης Ψωμιάδης παρ΄όλα αυτά δήλωσε ότι : «Η εισήγηση για τη μετονομασία του αεροδρομίου των Σκοπίων σε αεροδρόμιο "Μέγας Αλέξανδρος" δείχνει ότι τις κινήσεις καλής θέλησης της ελληνικής πλευράς, κάποιοι μάλλον τις εκλαμβάνουν ως αδυναμία» και συμπλήρωσε : «Οι σημερινοί κυβερνώντες των Σκοπίων οφείλουν να αντιληφθούν ότι ο δρόμος τους για την Ευρωπαϊκή Ένωση και την ανάπτυξη περνά μέσα από την Ελλάδα.» Πρώτη φορά μιλάει τόσο σωστά. Μετά βέβαια το χάλασε γιατί τραγούδησε κάλαντα Βορείου Ελλάδος και μοίρασε αυτόγραφα.

No comments: