Wednesday, August 09, 2006

Διακοπές για πάντα

Από γνωστούς, φίλους και εχθρούς μαθαίνω ότι με αεροπλάνα και βαπόρια φεύγουν οι Αθηναίοι για τα νησιά και οι νησιώτες για την Αθήνα. Γι`αυτούς τραγουδούσε η Σωτηρία Μπέλου και ο αιώνιος έφηβος Διονύσης Σαββόπουλος. Επειδή είμαστε λαός και πολύ νευρόσπαστος, στην πορεία για τις διακοπές, βρίζουμε τους λιμενικούς, τους λιμενεργάτες, τους οδηγούς, αυτούς που δουλεύουν στα διόδια και στις καντίνες που απλά κάνουν τη δουλειά τους. Διαβάζουν εφημερίδα, παίζουν χαρτιά, μπαρμπούτι, τάβλι, σκάκι (οι πιο έξυπνοι), μπριζ (οι ακόμα πιο έξυπνοι) ενώ ορισμένοι χαμηλού επιπέδου ξύνουν τον κώλο τους χωρίς φόβο και πάθος. Περιμένουν απλά να τελειώσει η βάρδια τους και να πάνε να κάνουν τα ίδια σπίτι τους. Ο ελληνικός μηχανισμός σε πλήρη λειτουργία.

Εγώ από την άλλη θα μείνω στο Λίβανο σφιχταγγαλιασμένος με τους ανθρώπους και τον Θεο. Κολασμένος σε μία εξορία. Σήμερα στην Ελλάδα έχει και πανσέληνο αλλά εδώ είναι χάρτινο το φεγγαράκι και ψεύτικη η ακρογιαλία.

Αφεντικό σε παρακαλώ όταν θες μία δουλειά να μη μου τη δίνεις πρωί αλλά αργά το απόγευμα. Ηδονίζομαι να δουλεύω κάτω από οριακές προθεσμίες.

No comments: